Novi Stil poseduje kvalitetan tim u pripremi I prozvodnji kao I najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju nameštaja. U slučaju potrebe za naše kupce nudimo I izradu prezentacije I projektovanog nameštaja u 3D izgledu. Često to bude I izrada celokupne 3D prezentacije kompletnog prostora za sagledavanje kompletnog ambijenta.

Krojenje pločastih materijala bilo da su prirodni prefabrikati drveta (oplemenjena iverica, MDF, furnirani materijali, šper ploče, HDF I sl) ili veštački kao akrilne ili kompakt ploče, obavlja se na horizontalnom krojaču sa numeričkom kontrolom I predrezačem, italijanskog proizvođača SCM.

Obrada ivica na oplemenjenoj iverici – kantovanje, radi se na najsavremenijoj mašini Nemačkog proizvođača Hebrock. Mašina poseduje grejače za zimsko predgrevanje materijala, dijamantske predfrezere, automatski izbor I štelovanje obrade trake frezerima I grebačima, kopir za čela kanta I četke za čišćenje viška lepka. Kantovanje vršimo standardnim EVA lepkovima kao I savremenim PU lepkom sa minimalnim debljinama nanosa I to u beloj ili neutralnoj boji. Po potrebi se može koristiti I crni lepak. Završni izgled okantovane ploče zaslužne su I nekoliko vrsta tečnosti koje mašina u prolazu nanosi na ivice da bi sprečila zadržavanje lepka I doprinela konačnom kvalitetnom izgledu.

 

Najveći deo posla na izradi nameštaja obavlja savremena CNC mašina Biesse Rover. Mašina poseduje kompletno numeričko programiranje I upravljanje preko najnovijeg programa Bsolid. Mašina pruža mogućnost da u jednom pozicioniranju obavi nekoliko opreacija od bušenja preko falcovanja, nutovanja I izrezivanja raznoraznih kontura. Ovakav način obrade pruža raznovrsnost u projektovanju a samom proizvodu daje izuzetan kvalitet u tačnosti I preciznosti spojeva. Mašina pruža mogućnost I direktnog uvoza dxf fajlova sa crtežima što pri pružanju usluga našim kolegama smanjuje vreme rada a samim tim I cenu usluge. Mašina je operativna po sve 3 ose a za upotrebu četvrte ose koriste se posebni agregati koji omogućavaju obradu na bočnim stranama ploča.

Zavšna obrada pojedinih komada pre samog sklapanja ili površinske dalje obrade bojenjem, zahteva I ručni stolarski posao koji obavljaju visokokvalifikovani radnici sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji nameštaja. Neretko oni I svojim radom daju onaj fini izgled komadu nameštaja koji ga na kraju u sklopu čini jedinstvenim I prefinjenim. Svoj posao oni obavljaju najkvalitetnijim električnim ručnim alatima, Festool I Lamello.

U sklopu naše proizvodnje posedujemo i farbaru sa toplim vazduhom i vodenom zavesom a koja radi po svim ekološkim standardima. U njoj obavljamo površinsku obradu i zaštitu sirovih materijala bajcovanjem, lakiranjem, farbanjem, floderovanjem itd. U upotrebi su bajčevi na vodenoj i nitro bazi, kao i lakovi i netransparentni premazi na vodenoj, akrilnoj i poliuretanskoj osnovi. Ponekad na zahtev naših klijenata radimo i specijalne efekte raznog izgleda iz ponude prema ton kartama.

Pre završnog sklapanja proizvoda kontrolišu se sve sastavne komponente, proizvedene kod nas ili od naših partnera (staklo, metal, plastifikacija i sl) kao i sav okov i oprema koji se ugrađuju. Svaki višedelni završni proizvod probno se montira u našim prostorijama i tek nakon kontrole pristupa se detaljnom čišćenju i pakovanju, a sve iz razloga kako bi smanjili vreme provedeno na montaži i time što manje deranžirali naše kupce.

NAŠI DOBAVLJAČI

Translate »