Novi Stil poseduje kvalitetan tim u pripremi i proizvodnji kao i najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju nameštaja. U slučaju potrebe za naše kupce nudimo i izradu prezentacije projektovanog nameštaja u 3D izgledu. Često to bude i izrada celokupne 3D prezentacije kompletnog prostora za sagledavanje kompletnog ambijenta.

Krojenje pločastih materijala bilo da su prirodni prefabrikati drveta ( oplemenjena iverica, MDF, furnirani materijali, šper ploče, HDF i sl) ili veštački kao akrilne ili kompakt ploče, obavlja se na horizontalnom krojaču sa numeričkom kontrolom i predrezačem, italijanskog proizvođača SCM.

Obrada ivica na oplemenjenoj iverici – kantovanje, radi se na najsavremenijoj mašini Nemačkog proizvođača Hebrock. Mašina poseduje grejače za zimsko predgrevanje materijala, dijamantrske predfrezere, automatski izbor i štelovanje obrade trake frezerima i grebačima, kopir za čela kanta i četke za čišćenje višlka lepka. Kantovanje vršimo standardnim EVA lepkovima kao i savremenim PU lepkom sa minimalnim debljinama nanosa i to u beloj ili neutralnoj boji. Po potrebi se može koristiti i crni lepak. Završni izgled okantovane ploče zaslužne su i nekoliko vrsta tečnosti koje mašina u prolazu nanosi na ivice da bi sprečila zadržavanje lepka i doprinela konačnom kvalitetnom izgledu.

Najveći deo posla na izradi nameštaja obavlja savremena CNC mašina Biesse Rover. Mašina poseduje kompletno numeričko programiranje i upravljanje preko najnovijeg prograba Bsolid. Mašina pruža mogućnost da u jednom pozicioniranju obavi nekoliko operacija od bušenja preko falcovanja, nutovanja i izrezivanja raznoraznih kontura. Ovakav način obrade pruža raznovrsnost u projektovanju a samom proizvodu daje izuzetan kvalitet u tačnosti i preciznosti spojeva. Mašina pruža mogućnost i direktnog uvoza dxf fajlova sa crtežima što pri pružanju usluga našim kolegama smanjuje vreme rada a samim tim i cenu usluge. Mašina je operativna po sve 3 ose a za upotrebu četvrte ose koriste se posebni agregati koji omogućavaju obradu na bočnim stranama ploča.

Završna obrada pojedinih komada pre samog sklapanja ili površinske dalje obrade bojenjem , zahteva i ručni stolarski posao koji obavljaju visokokvalifikovani radnici sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji nameštaja. Neretko oni i svojim radom daju onaj fini izgled komadu nameštaja koji ga na kraju u sklopu čini jedinstvanim i prefinjenim. Svoj posao oni obavljaju najkvalitetnijim električnim ručnim alatima , Festool i Lamello.

U sklopu naše proizvodnje posedujemo i farbaru sa toplim vazduhom i vodenom zavesom a koja radi po svim ekološkim standardima. U njoj obavljamo povržinsku obradu i zaštitu sirovih materijala bajcovanjem, lakiranjem, farbanjem, floderovanjem itd. U upotrebi su bajčevi na vodenoj i nitro bazi, kao i lakovi i netransparentni premazi na vodenoj, akrilnoj i poliuretanskoj osnovi. Ponekad na zahtev naših klijenata radimo i specijalne efekte raznog izgleda iz ponude prema ton kartama.

Pre završnog sklapanja proizvoda kontrolišu se sve sastavne komponente, proizvedene kod nas ili od naših partnera (staklo, metal, plastifikacija i sl) kao i sav okov i oprema koji se ugrađuju. Svaki višedelni završni proizvod probno se montira u našim prostorijama i tek nakon kontrole pristupa se detaljnom čišćenju i pakovanju, a sve iz razloga kako bi smanjili vreme provedeno na montaži i time što manje deranžirali naše kupce.

NAŠI DOBAVLJAČI

Translate »